torsdag 23. juli 2009

NNM, første rapport

Da var noen av oss på plass i NNM-byen Alta. Dan ankom onsdag og Ulf, med Birte på slep, kom torsdag. Dan tjuvstartet treningen onsdag med 22 og var stor optimist foran dagens stevne, 50 skudd full variabel.
Det var 19 deltagere i dagens stevne og det ble skutt på 2 baner. Artig med variasjon fra det vante men ikke like enkelt alltid. Dan sleit mer i dag og måtte nøye seg med 33 på sine 50 skudd. Kanskje like greit å gjøre unna de dårlige seriene før alvoret på søndag. Ulf var mer inne og fikk 2*23, noe som holdt til seier. Av Bardudølene var det Stig som gjorde det best. Han åpnet med 24 men fikk desverre 4 bom i andre runde og endte derfor på 45. Nå skal det i anstedighetens navn sies at han egentlig hadde 22 treff men når det bare var Stig og skriveren som så det hjalp det lite. I omskytingen bommet han 1 i andre omskytingsrunde og havnet på 3. plass.
Når det gjelder opplegget for mesterskapet kan det nok by på noen overraskelser. Stien kjører de som compact sporting med 2* 25 skudds runder. Dagen kan med andre ord bli lang lørdag. Har ikke helt fått klarhet i hvordan de kjører finalen men det blir vel kun 25 skudd i den da. Grunnen til at de velger et annet opplegg enn det de fleste andre arrangører ville gjort fikk jeg heller ikke klarhet i men de hadde visst noe med programmering å gjøre. Skjønner ikke helt det heller for leverandøren av maskinenen er/var på plassen og kunne nok enkelt ha programert et program for 50 skudd også. Men nok om det. Det blir forhåpentlig den beste skytteren som vinner uansett.